Är en av Degebergas ledande fordonsverkstäder för reparationer av bilmekanik, plåt- och karosseriskador samt bilelektronik och hjularbeten. Vi håller till i modernt utrustade, centralt belägna verkstadslokaler, där våra välutbildade bilmekaniker står till din tjänst.

 

 

Bil & Maskin Degeberga AB

  • servar och reparerar de flesta bilmärken.
  •  utför reparationer av bilmekanik, plåt- och karosseriskador samt bilelektronik och hjularbeten.
  • har stort kunnande om bilreparationer och dessutom kompetens och utrustning för att kunna serva och reparera de alltmer komplicerade bilmodellerna med ökat elektronikinnehåll.
  • ger dig råd att trivas med din bil! Välkommen in!

 

Bil & Maskin Degeberga AB Forsakarsvägen 24 297 32 Degeberga Fax: 044-350518
Bengt Svensson Tel: 044-350495 Mobil: 0708-950495 E-mail: bilomaskin@brevet.nu
Öppet Måndag – Fredag 7.00 – 16.00
Nu är vi ackrediterade! Vi ”släcker 2:or”. Vi servar och fyller din AC.
Läs mer på vår hemsida

 

Varför ska man byta tändstiften?
Livslängden på tändstift varierar beroende på stifttyp och hur de används. I allmänhet håller tändstiften upp till 1500 mil. Slitaget beror dels på den elektriska gnistan som vid varje gnisttillfälle tar med sig lite av elektromaterialet från den ena till den andra elektroden och dels p g a korrosion. Det finns flera skäl till att ha riktiga och fräscha tändstift i bilen. Här följer några:

Motorn går dåligt?
Det kan bero på att tändstiften behöver bytas. Ibland kan det dessutom vara nödvändigt att byta övriga tänddelar som kan vara slitna.

Spara bensin!
Många byter tändstift i förebyggande syfte, dels för att erhålla en problemfri körning och dels för att hålla bränslekostnaden så låg som möjligt. I allmänhet sparar man upp till 5 liter per 100 mil genom att byta stift i tid. Detta varierar naturligtvis beroende på tändstiftstyp, motortyp och konditionen hos övriga tänddelar i systemet (tändkablar, rotor, fördelarlock etc.) Om man kör 1500 mil så kan man alltså spara upp till 600 kr med ett tändstiftsbyte.
Kvalitetständstift ökar chansen till problemfri drift, lägre bränslekostnad och skonar katalysatorn från att bli förstörd. Dessutom reduceras skadliga avgaser.

Mekonomen Bilverkstad